לפה יש תכונה מיוחדת, הוא פתח בגוף שנכנסים אליו דברים שמזינים את הגוף ויוצאים ממנו מילים שיוצאות מהנפש. כדי לשמור על בריאות גופנו ונפשנו יש לשים לב למה שנכנס לפה ולמה שיוצא ממנו. הפעם אתייחס למה שנכנס לפה.
האוכל שאנו אוכלים, מזין את הגוף שלנו. יש חשיבות רבה לסוג האוכל שנכנס ולכמות. כשאנו אוכלים אוכל שמיטיב איתנו ובכמות הנכונה אנחנו מרגישים חיוניות, יש לנו כוחות לעשיה, המוח עובד במיטבו, יש תחושת בריאות ושמחה.
הגוף שלנו יודע מה טוב עבורו ואת הכמות שטובה לו. כשאנו חורגים מכך אנו מרגישים זאת. אין צורך בדיאטה, אין מאכלים אסורים (אלא אם יש בעיה בריאותית) צריך להקשיב לגוף לפני האוכל ולאחריו. לפני האוכל להקשיב האם אני באמת רעבה, האם זה מה שמתחשק לי באמת לאכול, לאכול בנחת ובהנאה ולאחר האוכל להקשיב איך אני מרגישה, האם טוב לי, האם הגוף שמח גם שעה לאחר לאוכל. במידה ואני מרגישה לא במיטבי יש לבדוק מה כדאי לשנות.
למשל, כשאני ממלא דלק ברכב שלי אני לא אכניס סולר כי זה יותר זול, כי זה מה שהיה לי באזור אלא בדיוק את הדלק הנחוץ, בכמות הנחוצה מתוך ידיעה כי במידה ואחרוג, הרכב יתקלקל. אם לרכב אני דואגת כך בודאי ובודאי שלגופי אדאג כך מתוך רצון שהוא ימשיך להיות בריא וחיוני עוד הרבה שנים.
אנו רואים בעולמנו המערבי כיום כי יש בעיית השמנה גדולה, יש עליה גדולה בכמות האנשים שסובלים מסכרת, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה ועוד. למחלות אלו יש קשר ישיר עם מה שאנו מכניסים לפה.
כשיש קושי בתחום הזה יש לפעמים התמכרות לנושא האוכל. ההתמכרות מגיע למלא חלל שקיים. יש אפשרות לצאת מזה, השינוי הוא תהליכי דורש עבודה אך התוצאה שווה את ההשקעה.
אם את מרגישה שיש לך קושי בתחום זה, נסי את שתי הדברים הבאים במשך שבוע:
- השלימי כל יום את המשפט: “אני אוהבת את עצמי כי…….” 5 פעמים.
- ערכי טבלה ורשמי כל מה שאת מכניסה לפה: שעה, תוכן, כמות, תחושה לפני, תחושה אחרי חצי שעה.
זו התחלה, משם אפשר להמשיך.
בהצלחה!