חיה שמעון | מטפלת הוליסטית ותומכת לידה (דולה)

חיה שמעון

מטפלת הוליסטית ותומכת לידה (דולה)

תרגיל הקרח

שיטה שנלקחה מקורס הכנה ללידה של Birthing From Within

לתרגיל הקרח יש שתי מטרות:

1. לתרגל התמודדות עם כאב.

2. לתרגל כלים שיכולים להשפיע על תחושת הכאב.

פרוט:

1. תרגול התמודדות עם הכאב – כאב הלידה הוא כאב חיובי, הוא מקדם את התינוק בתהליך הלידה ומקרב אותנו למפגש עם התינוק. התגובה הטבעית שלנו לכאב היא לברוחממנו, להימנע ובלידה אנו בעצם צריכים לברך עליו. תרגיל הקרח מתרגל את המוח לא לברוח מהכאב.
לוקחים קערית קרח ומגבת קטנה (כדי שהקרח לא יטפטף על הבגדים). אחזקת הקרח כואבת אך לא מזיקה ומאפשרת לתרגל התייחסות לכאב. כל פעם מחזיקים את הקרח במשך דקה, זמן של ציר משמעותי וטוב. מחזיקים חופן של קוביות קרח. במידה ואחזקת הקרח לא מהווה כאב עבורך אפשר לשים את הקרח על החלק הפנימי של האמה בין החיבור האמה לכף היד או בצוואר.מחזיקים פעם ראשונה במשך דקה ורואים את ההרגשה. לאחר דקה שמים את הקרח בצלוחית ומחכים דקה שתיים. לאחר מכן שוב לוקחים חופן קוביות קרח והפעם מנסים להתרכז בנשיפה ארוכה ואיטית. נושפים לאט, כשנגמר האוויר לוקחים שוב אוויר ונושפים החוצה ההתרכזות היא בנשיפה הארוכה והאיטית. לאחר דקה שוב שמים את הקרח בקערה. לאחר דקה שתיים לוקחים שוב חופן קוביות קרח והפעם בנוסף לנשיפות להתרכז בכאב, לא לברוח ממנו, לראות אותו לדבר אליו להתייחס אליו כאל כאב טוב שנמצא שם לעזור לך, לקדם אותך, לאחר דקה לשים שוב את קוביות הקרח בקערה. לחזור על השלב הזה כמה פעמים. רצוי בחודש תשיעי לחזור על התרגיל הזה כל יום במשך 10 דקות. המוח יתרגל לא לברוח מהכאב וכך תוכלי להיות עם הציר, לראות את תפקידו החשוב כמקדם לידה ולא לברוח ממנו.

 

2. תרגילים להשפעה על תחושת הכאב – עכשיו שאת יודעת להתייחס לכאב, לא לברוח ממנו הנה כמה כלים שיכולים להשפיע על תחושת הכאב. נסי כל כלי במשך דקה כמו בתרגיל הקודם.

  • נשימה – מעבר לנשיפות שעשית בתרגיל הקודם את יכולה לתרגל צורת נשימה שלימה. להכניס אויר בספירה של 3 לחכות ספירה של 1 ולהוציא בספירה של 6.
  • 3, 1, 6 כל מספר הוא בערך שנייה.
  • להתרכז בקולות רקע, להקשיב לרעשים מסביב ללא שיפוטיות, פשוט לציין (מכונית עוברת, תקתוק שעון, מקרר, מוניטור, אנשים מדברים ועוד). בלידה אפשר להוסיף לקטגוריה זו מוסיקה, שירה, ועוד דברים קולניים שמסייעים להיות בשמחה.
  • להתרכז באברים בגוף שמרגישים טוב. כשאני מחזיקה את הקרח לא נעים לי ביד אבל הראש מרגיש מצויין, הרגל נהדר וכדומה. לפעמים קשה סתם להתרכז באיבר אפשר פשוט לגעת בו וכך למקד את המחשבה באיבר עצמו.
  • להתרכז בכאב עצמו, איפה הכי הכי כואב, ממש להתמקד.

 

בתרגול זה תראי שיש דברים שמשפיעים יותר ויש פחות. בעצם חזרנו על אותה פעולה של אחזקת הקרח ומה ששינית זה המודעות למשהו נוסף. המודעות יכולה להשפיע על הכאב הפיזי.

השמים הם הגבול, את יכולה לקחת את זה לכל מקום שמרגיש לך טוב ומסייע לך להתמודד עם הכאב.

לחשבון האינסטגרם שלי​

אני מזמינה אותך להכנס לחשבון האינסטגרם שלי, שם אני מפרסמת מחשבות, עצות וטיפים לחיים בריאים ומיטיבים.